Samare Jasper2 aug18

KMD heeft een Nederlands/Slowaaks gezin met een meisje met Rett syndroom in Slowakije voorzien van een KMD oogbediening.
De zorg in Slowakije is anders georganiseerd dan in Nederland. Vergoedingen vanuit de ziektekosten verzekering voor hulpmiddelen zijn zeer beperkt. Ouders moeten zelf deze kosten dragen eventueel ondersteund door giften of liefdadigheid. Dit gezin heeft geen mogelijkheid om deze kosten zelf te dragen.

KMD heeft vanuit zijn sociale karakter besloten een oogbediening ter beschikking te stellen voor Samaré. Het gehele team van KMD heeft zijn bijdrage geleverd om dit mogelijk te maken. Namens KMD zijn Jasper en Marcel in een weekend naar Slowakije afgereisd om de oogbediening af te leveren en de ouders van Samaré te instrueren in gebruik en programmeren van de KMD oogbediening.

Samaré is een meisje van 9 jaar met het syndroom van Rett. Haar communicatie verloopt nu moeizaam. De verwachting is dat zoals veel Rett meisjes Samaré veel begrijpt maar niet kan aangeven. Op basis van contact met ouders en onze ervaringen met Rett meisjes hebben we een uitgebreid vocabulaire samengesteld. Voorzien van uitdagende top-down communicatieschermen maar ook film en spel/trainings schermen.

De eerste kennismaking van Samaré met de KMD oogbediening was geweldig. Eerste reactie vader van Samaré: "Ik keek er altijd een beetje tegenop omdat ik verwachtte dat het veel moeilijker zou zijn, maar de KMD oogbediening heeft mij direct enthousiast gemaakt, ook gezien de eerste reacties van Samaré."
Gebruik zonder calibratie is natuurlijk een voordeel van de KMD oogbediening. Daarom hoefden we niet eerst een calibratie te doorlopen maar kon ze gelijk aan de gang. Ze kon al snel gericht boodschappen aanwijzen. Ook het kiezen van een filmpje, deze pauzeren en weer starten was geen probleem.
De moeder van Samaré zal het inspreken in het Slowaaks voor haar rekening nemen waar vader het programmeren van de inhoud gaat bijhouden. Ondanks de afstand van 1200km kan KMD service op afstand verlenen op de computer en de KMD oogbediening vanuit Duiven op afstand over te nemen. Gezien onze ervaring met Samaré en andere Rett meisjes zijn we ervan overtuigd dat ze ons en haar omgeving de komende tijd gaat verbazen en verrassen met haar KMD oogbediening.
Moeder van Samaré: "Wat geweldig dat er zulke aardige mensen bestaan die dit voor ons wilden doen."

Volg Samaré op Facebook

 

 

 

Klein & Melgert Developments nv

‘t Holland 24
6921 GW Duiven

T: 0316-268021

F: 0316-281160

E: info@kmd.nl 

Heeft u een vraag? Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op

KMD gebruikt de door u ingevulde gegevens uitsluitend om uw vraag, verzoek, aanmelding te kunnen verwerken.
Wat is uw naam?
Invalid Input
Wat is uw e-mailadres?
Wat is uw vraag of opmerking?
Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring..
Invalid Input