Computeraanpassingen

Een computer bedienen met een motorische beperking is prima mogelijk. 
KMD levert diverse aangepaste toetsenborden, muizen en schakelaar zodat er geen belemmeringen meer hoeven te zijn in uw dagelijks werk of dagbesteding.

Een van de specialismen van KMD is het ontwikkelen van computeraanpassingen, afgestemd op de mogelijkheden van de cliënt. Vaak kunnen wij met relatief eenvoudige middelen computergebruik mogelijk maken. Voorbeelden zijn lichtvlekbediende toetsenborden en speciale muizen en trackballs.

Eurovocs Suite is een software pakket dat ondersteuning biedt bij het schrijven, lezen of spreken. Het is opgebouwd uit een drietal modules.

Docreader is een programma dat getypte tekst omzet naar een gesproken boodschap.

Met de woordpredictie (woordvoorspelling) in Skippy kan je ongeveer 50 procent van het normale aantal toetsaanslagen besparen.

KeyVit is een toetsenbord op het scherm: meer dan alleen een toets. Met het standaard software toetsenbord van KeyVit kan je hetzelfde doen als met een gewoon toetsenbord.

Muisbediening met speciale schakelaars of joystick? De I-Mouse is de perfecte oplossing. Aan te sluiten op de USB poort van je PC en direct klaar voor gebruik.

USB Switch-Click is een schakelaar en interface in één en vervangt met een eenvoudige USB aansluiting de linker muistoets van de computer. 

Mini-Click is een schakelaar en interface in één en vervangt met een eenvoudige USB aansluiting de linker muistoets van de computer. 

Naast de standaard bedieningselementen heeft KMD de mogelijkheid om joysticks en andere bedieningen op maat te maken. Zo ook deze speciaal gemaakte uitvoering van een robuuste joystick met geïntegreerde handgreep. 

Een kleine camera wordt op het hulpmiddel (bijvoorbeeld een Mudikom, Wizard Color of direct als computer muis) gemonteerd. De gebruiker heeft een zogenaamde spot (vaak een sticker) op het voorhoofd of de bril.

De IR PC-Link is een draadloze infrarood interface tussen hulpmiddelen van de T3 serie, zoals de T3 Maxi, T3 Mini, T3 to Go, KMD oogbediening en een standaard PC met USB aansluiting.

Subcategorieën

TÜV ISO-9001 ISO certificering 9001 © 2019 KMD | Privacyverklaring