Montage

Een perfecte montage

Montage op rolstoel Een hulpmiddel voor communicatie of omgevingsbediening kan nog zo goed zijn. Als het niet op de juiste wijze wordt gemonteerd zal het niet optimaal functioneren. 
KMD levert daarom niet alleen hoogwaardige communicatiehulpmiddelen maar verzorgt ook goede montage op rolstoel, bed of andere voorziening.
Geen enkel ander fabrikaat communicatiehulpmiddel is zo perfect voorbereid op integratie in een rolstoel. Door vanaf de eerste stap in de ontwikkeling rekening te houden met deze inbouw kunnen onze producten op een mooie en doelmatige manier worden ingebouwd. Dat geeft een stabiele totaaloplossing die perfect past en extreem duurzaam is.

In een aantal gevallen wordt een hulpmiddel op een verrijdbaar statief gemonteerd. Tot nu toe waren dat vaak statieven die al dan niet op maat gemaakt werden. Met het door KMD ontwikkelde systeem kan voor ieder doel nu een solide statief worden samengesteld dat er ook nog eens mooi uitziet.

Optimale vormvrijheid door slimme modules.

Zo kunnen er verschillende staande delen worden geleverd die op de basis module kunnen worden bevestigd. Hierop kan het hulpmiddel een monitor, een tafelblad of schakelaars worden gemonteerd.

De lengte van de buizen in het onderframe kunnen worden aangepast op iedere situatie. Door gebruik te maken van massief materiaal in de basismodule, in plaats van buis, kan nog extra stabiliteit worden toegevoegd. Er kunnen zwenkwielen (al dan niet geremd) worden aangebracht.

Alle delen zijn achteraf demontabel en herinzetbaar. Dat maakt het geheel ook nog eens uiterst duurzaam.

Een innovatieve bevestiging voor de T3 en T3 mini.
Met deze eenvoudig bedienbare bevestiging kan de T3 solide en eenvoudig afneembaar op een rolstoel of bed worden bevestigd.
Leverbaar als universele uitvoering en "direct connect uitvoering" voor de T3 en T3 Mini.
KMD Click kan in een aantal gevallen ook op andere apparatuur worden aangebracht.

De intelligente connector die door de T3 wordt "gezien" en waarop de T3 zich automatisch aanpast.
Zo kan de T3 zien of en welke soort bediening is aangesloten, of er een voeding beschikbaar is of andere randapparatuur.
Het gedoe met snoertjes en stekkers is hiermee verleden tijd.
Simpelweg de T3 in de KMD Click steken en alles is met elkaar verbonden en vergrendeld.

Ook het monteren op een steun aan de rolstoel is mogelijk. Gekozen kan worden voor wegdraaibaar of opklapbaar.
Het communicatiehulpmiddel wordt in dit geval altijd met het KMD Click bevestigingssysteem gemonteerd.
Dit slimme montage systeem maakt het plaatsen en afnemen eenvoudig en voorkomt gedoe met snoeren en stekkers, en voorkomt daarmee ook storingen.

Er zijn divere mogelijkheden om een hulpmiddel te bevestigen aan een tafel. Hiervoor kan een universele instelbare steun worden gebruikt.
Deze opbouwmethode is vaak erg groot ten opzichte van het hulpmiddel. Uitstekende delen geven een lomp uiterlijk en men kan zich er gemakkelijk aan bezeren.
De KMD zuignapbevestiging met KMD click bevestiging geeft een mooie compacte opbouw zonder uitstekende delen.
Het hulpmiddel zit stevig vast aan het tafelblad en is door begeleiders eenvoudig los te koppelen.

Een compacte opbouw met veel mogelijkheden.
Met de KMD click bevestiging zijn alle KMD producten te monteren
Deze bevestiging is alleen toe te passen op gladde oppervlakken.

Hiermee kan de gebruiker de T3 in iedere gewenste stand zetten of vlak in het werkblad laten zakken. Zo is de positie altijd optimaal en blijft het werkblad bruikbaar.

Afhankelijk van de gebruiker kan worden gekozen voor een vlakke inbouw of voor een (elektrisch bediend) opklapsysteem.

Voor de T3 kan de montage zo worden uitgevoerd dat het hulpmiddel automatisch uit het zichtveld van de gebruiker wordt geplaatst.  Zo houdt de gebruiker goed overzicht over de omgeving tijdens het rijden.

Op het moment dat de Touchy of T3 wordt gebruikt komt deze automatisch in het zichtveld van de gebruiker. De constructie wordt (deels) op maat gemaakt.

TÜV ISO-9001 ISO certificering 9001 © 2019 KMD | Privacyverklaring