Omgevingsbediening

Met een motorische beperking kan het lastig zijn om bijvoorbeeld de televisie te bedienen of te telefoneren. Met de juiste aangepaste afstandsbediening is het mogelijk deze apparatuur toch te bedienen.
Ook om deuren, lampen en dergelijke te bedienen heeft KMD speciale modules beschikbaar. Veel van onze communicatiehulpmiddelen hebben een ingebouwde infraroodzender, waardoor ze tegelijk ook als omgevingsbediening gebruikt kunnen worden.

KMD is al vanaf haar oprichting actief in het domein omgevingsbediening. Inmiddels wordt een deel van dit terein beheerst door nieuwe domoticatoepassingen. Daarmee kan in de woonomgeving een hoogwaardige infrastructuur worden aangelegd. Door daar op aan te sluiten kunnen de producten van KMD deze infrastructuur bedienen.

KMD heeft voor het aan- en uitzetten van lampen en andere apparatuur een speciale module ontwikkeld. De 230 V Module kan middels een infrarood afstandsbediening of via een draadverbinding worden aangestuurd. Deze laatste mogelijkheid bied een absoluut zekere bediening.

Voor het bedienen van deuren, oproepsystemen of andere functies is deze 4 relaismodule geschikt. 

Bedienbaar via infraRood afstandsbediening of via een bedraad systeem.
Als het bedraad ysteem wordt toegepast voorziet dit in een uiterst zeker werkend omgevingsbesturingssysteem.

Remoset KLDoor gebruik te maken van een handsfree telefoontoestel is telefoneren eenvoudig.

Deze telefoon kan draadloos worden bediend met behulp van de T3 serie.

Voor het communiceren met anderen in huis of bezoekers aan de voordeur kan KMD een intercom systeem leveren wat volledig via de diverse stuurmogelijkheden kan worden bediend.

Hoe krijg je toegang tot je appartement als je niet in staat bent een sleutel, drukknopje of iets dergelijks te bedienen? KMD bedacht daarvoor een unieke oplossing. Schoenherkenning!

Het sluiten van gordijnen is in veel gevallen een probleem. 

In situaties waarbij de client zelfstandig woont is het aanbrengen van elektrische gordijnrails een optie.  De gordijnen kunnen dan met behulp van bijvoorbeeld de T3 worden gesloten en geopend.

KMD verzorgt voor u de montage en aanpassing.

Ook voor deuropeners kunt u KMD inschakelen. 

KMD maakt uitsluitend gebruik van deuropeners van eerste kwaliteit.
Wij werken daarvoor samen met Kemko.

Het openen van ramen en bovenlichten kan met behulp van een speciale motor en een infrarood afstandsbediening.
De ramen kunnen dan max 14 cm worden geopend.

De T3 EC is een stuurunit die geheel kan worden aangepast op alle situaties waar gebruik wordt gemaakt van infrarood bediening. Met zijn sterke zender functioneert deze in de meest onmogelijke situaties.

Voor eenvoudige bediening van enkele functies van bijvoorbeeld de TV kan de Big Jack worden toegepast. Door het aansluiten van maximaal 6 voor de gebruiker passende schakelaars kunnen zenders worden gekozen of het volume worden geregeld.

TÜV ISO-9001 ISO certificering 9001 © 2019 KMD | Privacyverklaring