Nieuwsartikelen

Samare Jasper2 aug18

KMD heeft vanuit zijn sociale karakter besloten een oogbediening ter beschikking te stellen voor Samaré. Het gehele team van KMD heeft zijn bijdrage geleverd om dit mogelijk te maken.Namens KMD zijn Jasper en Marcel in een weekend naar Slowakije afgereisd om de oogbediening af te leveren en de ouders van Samaré te instrueren in gebruik en programmeren van de KMD oogbediening.

6 maart dag van de logopedie 2

6 maart - Dag van de Logopedie.
De rol van de logopedist is van cruciaal belang voor mensen die niet of moeilijk kunnen praten. Hierdoor kunnen zij geïsoleerd raken, of voelen zij zich niet gekend. Juist vandaag vragen de logopedisten aandacht voor deze cliënten.

NVLF Logo voor website 300x106px

Wij zijn trots op het partnerschap met de NVLF. De samenwerking met de logopedist zorgt voor het beste advies voor de cliënt. Binnen de mogelijkheden van de cliënt maken we een keuze voor het communicatiehulpmiddel dat het beste past. Daarnaast zorgen wij voor actuele informatievoorziening aan de logopedisten op het gebied van communicatiehulpmiddelen.

Workshop Bladen maken
 

Praktische gratis workshop voor gebruikers, begeleiders en logopedisten. Maak een dag vrij en kom iaar Duiven. KMD helpt je in één dag op weg en beantwoordt je vragen. Na deze gratis workshop kun je zelfstandig verder. 

Lees meer...

kmd t3 to go news

De constante zoektocht van KMD naar betere hulpmiddelen of het verbeteren van bestaande hulpmiddelen resulteert regelmatig in een nieuw product.  De T3 Go is  daarvan het nieuwste voorbeeld.

Lees meer..

draagbare spraakversterker

Deze draagbare spraakversterker met ingebouwde UHF microfoonontvanger is bedoeld voor personen die zich beter verstaanbaar willen maken voor een groep of in een grote ruimte zoals een klaslokaal.

Handvat op maat

Als een cliënt door een verminderde handmotoriek moeite heeft met het dragen van een tas is het mogelijk deze te voorzien van een handvat. Dit handvat wordt op maat gemaakt.

Wil je iets duidelijk maken wat niet in de spraakcomputer staat en is er ook geen afbeelding voorhanden die hiervoor gebruikt kan worden? Teken het dan! Met de tekenoptie in de T3 to Go kun je elke tekening maken of in bestaande afbeeldingen accenten aanbrengen.

Er zijn divere mogelijkheden om een hulpmiddel te bevestigen aan een tafel. Hiervoor kan een universele instelbare steun worden gebruikt.
Deze opbouwmethode is vaak erg groot ten opzichte van het hulpmiddel. Uitstekende delen geven een lomp uiterlijk en men kan zich er gemakkelijk aan bezeren.
De KMD zuignapbevestiging met KMD click bevestiging geeft een mooie compacte opbouw zonder uitstekende delen.
Het hulpmiddel zit stevig vast aan het tafelblad en is door begeleiders eenvoudig los te koppelen.

Voor de nieuwe T3 to Go zijn inmiddels op maat gemaakte tassen beschikbaar. Deze zijn voorzien van een klep die bescherming geeft als de T3 to Go bijvoorbeeld in een rugzak wordt vervoert. In tegenstelling tot de eerdere uitvoering is de basis van de tas nu zwart. De klep is verkrijgbaar in verschillende (hippe) kleuren.

TÜV ISO-9001 ISO certificering 9001 © 2019 KMD | Privacyverklaring