Montage

Hoog laag systeem

Gebruiksgemak door een passende montage

Naast communicatiehulpmiddelen bieden onze specialisten ook een passende montage op rolstoel, bed of andere voorziening. De installatie bepaalt voor een groot deel het plezier en gebruiksgemak dat je van het hulpmiddel kunt hebben. De juiste positie is bijvoorbeeld van groot belang.

Wij houden al vanaf de eerste stap in de ontwikkeling rekening met de montage van onze producten. Zo kunnen deze op een mooie en praktische manier worden opgebouwd.

Je bed of rolstoel kunnen weer volledig in de originele staat worden teruggebracht, omdat we tijdens de bevestiging van hulpmiddelen alleen bestaande gaten en ophangpunten of klemmen gebruiken.

Meer weten over onze montagemogelijkheden?

Maak een afspraak

Bel 0316 - 268021 of stuur een e-mail naar info@kmd.nl

De voordelen van een hulpmiddel met opbouw van KMD:

  • Gemonteerde hulpmiddelen zijn gebruiksvriendelijk en veilig voor jou en je omgeving
  • Door eigen ontwikkeling en werkplaats snelle levering na bestelling of reparatie
  • Je communicatie blijft gewaarborgd tijdens reparaties, ook zonder rolstoel
  • De instellingen en draaipunten zijn vergrendelbaar voor veilig transport
  • De opbouw kan probleemloos met een vochtige doek worden afgenomen

De bekabeling die je nodig hebt voor je hulpmiddel werken we veilig en netjes weg. Om de levertijd voor bestellingen en reparaties te verkorten, kiezen we ervoor om de kabels niet aan de binnenkant van een opbouw te verwerken, maar aan de buitenkant. We gebruiken daarom kabels met een speciale siliconenmantel die tegen een stootje kunnen.

Bij montage op een elektrische rolstoel sluiten we de hulpmiddelen aan op de centrale voeding. Voor handrolstoelen hebben we een accupakket met passende bekabeling ontwikkeld. Deze voorziet de opbouw van stroom.

accupakket

Wil je meer weten over onze mogelijkheden voor stroomvoorziening en bekabeling?

De KMD zuignap zorgt voor een compacte bevestiging van een spraakcomputer op een glad oppervlak, zoals een tafelblad. Het hulpmiddel zit stevig vast met behulp van een KMD Click [link] en kan door begeleiders eenvoudig worden losgekoppeld. 

Onze instelbare tafelklem met KMD Click is geschikt om een hulpmiddel aan een tafelblad of soortgelijk oppervlak te bevestigen. De klem is flexibel in gebruik en helpt je door zijn stabiliteit om je spraakcomputer goed te bedienen.

Wil je meer weten over onze flexibele en compacte montagemogelijkheden?

Bij de montage van hulpmiddelen op een steun aan de rolstoel is er geen werkblad nodig, waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt. Je kunt hierbij kiezen voor een steun die wegdraaibaar of wegklapbaar is. 

We monteren je spraakcomputer op een steun met het KMD Click bevestigingssysteem. Dit slimme systeem maakt het plaatsen en loskoppelen eenvoudig en zorgt tegelijkertijd voor een stabiele stroomvoorziening, zonder extra stekkers.

 montage op steun

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van montage op een steun?

 

Onze werkbladen zijn op maat gemaakt van polycarbonaat en daardoor praktisch onbreekbaar. In onze werkplaats maken we alle uitsparingen die nodig zijn voor de hulpmiddelen die je gebruikt, zoals spraakcomputers, knoppen en joysticks.

Daarnaast installeren we naar wens polsteringen om onderarmen en handen te ondersteunen tijdens het communiceren. Onze werkbladen zijn volledig afneembaar of wegklapbaar.

werkblad2werkblad2

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze werkbladen?

Ons hoog-laagsysteem maakt de bediening van je spraakcomputer gebruiksvriendelijker. Tegelijkertijd zorgt het systeem dat deze je niet in de weg zit. Wanneer je het hulpmiddel even niet gebruikt, wordt het op jouw initiatief automatisch uit je zichtveld geplaatst. Zo houd je goed overzicht over de omgeving, bijvoorbeeld tijdens het rijden met je rolstoel.

Het hoog-laagsysteem is meer dan een samengesteld product. We maken het namelijk helemaal op maat. De handelingen van de beugel waarop jouw hulpmiddel is gemonteerd passen we met onze software aan op jouw mogelijkheden en je omgeving. Ouders of begeleiders kunnen de beugel op spierkracht wegdraaien wanneer nodig.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van ons hoog-laagsysteem?

Onze rolstatieven zijn geschikt voor de montage van hulpmiddelen, maar ook voor monitoren, tafelbladen, oogbediening en schakelaars. Het systeem voor deze verrijdbare statieven hebben we in eigen huis ontwikkeld. We maken deze dan ook geheel voor je op maat.

Zo zorgen we voor verzwaring om het gewicht van de gemonteerde apparatuur te compenseren, is de hoogte te variëren en passen we de voet aan op jouw wensen. Onze rolstatieven gaan lang mee omdat ze gemaakt worden van gestraald RVS. Omdat dit materiaal geen beschermende coating nodig heeft, zijn ze snel leverbaar.

Door de zwenkwielen (al dan niet geremd) kunnen deze rolstatieven vlot weggeschoven worden als de situatie erom vraagt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van KMD Rolstatieven?

Met de KMD Click bevestig je onze spraakcomputers stevig en eenvoudig afneembaar aan een rolstoel, statief of bed. Naast de universele uitvoering leveren we ook een direct connect-versie. Door het ingebouwde stekkerblok worden apparaten rechtstreeks van stroom voorzien en met elkaar verbonden. Er zijn dus geen aparte kabels meer nodig. Gewoon vastklikken en klaar!

 

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van KMD Click?

Klein & Melgert Developments nv

‘t Holland 24
6921 GW Duiven

T: 0316-268021

F: 0316-281160

E: info@kmd.nl 

Heeft u een vraag? Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op

KMD gebruikt de door u ingevulde gegevens uitsluitend om uw vraag, verzoek, aanmelding te kunnen verwerken.
Wat is uw naam?
Invalid Input
Wat is uw e-mailadres?
Wat is uw vraag of opmerking?
Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring..
Invalid Input