KMD oogbediening ALS

KMD biedt oplossingen voor veel verschillende spraak- en functiebeperkingen. Ook voor mensen de diagnose ALS, PSMA of PLS kan KMD ondersteuning bieden als praten moeilijker wordt. Daarnaast heeft KMD software ontwikkeld die ouders, begeleiders en therapeuten in staat stelt om via een willekeurige PC hulpmiddelen te voorzien van op de gebruiker afgestemde scherminrichtingen.

Het KMD ALS concept

Daarom hebben we al sinds jaren het ALS concept ontwikkeld voor mensen met ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), PSMA (progressieve spinale musculaire atrofie) en PLS (Primaire laterale sclerose). Het ALS concept is gebaseerd op het doelmatig inzetten van hulpmiddelen met een minimale belasting  voor je omgeving. Zo kun je beginnen met een 8 inch handzaam KMD hulpmiddel voor spraak. Bij achteruitgang van de handmotoriek kun je  kiezen voor een ander hulpmiddel, de 11 inch variant en bij uitvallen van de handfunctie kun je overstappen op Oogbediening.

De software van alle drie hulpmiddelen is gelijk. Het bedienen, programmeren en onderhouden van het hulpmiddel blijft hetzelfde. Zo voorkomen we dat jij en je omgeving steeds nieuwe hulpmiddelen moeten leren kennen. Eventueel is je eigen stem - nadat  deze vooraf is opgenomen - te programmeren in de KMD spraakcomputers. Inhoud, geprogrammeerd in de handzame 8 inch variant, kan - inclusief spraak - eenvoudig worden overgezet naar een 11 inch variant en/of Oogbediening. Zo kun je blijven communiceren met hetzelfde systeem; de inhoud en werking blijven hetzelfde. 

Wij zijn van mening dat maatwerk de beste manier is om hulpmiddelen in te zetten. Niet standaard een pakket verstrekken, maar op korte termijn een gedegen advies geven en snel leveren na goedkeuring. Door goede contacten met verzekeraars komt het regelmatig voor dat we binnen 5 werkdagen na goedkeuring met een spoedprocedure de spraakcomputer kunnen afleveren en je leren deze te gebruiken.

KMD ontwikkelt en produceert zelf. Daardoor zijn we in staat om snel te leveren en daarnaast een goede service te bieden op het gebied van support en reparatie. Opbouw op statief en elektrische of handrolstoelen verzorgen we in onze eigen werkplaats, nadat er een zorgvuldige passing is geweest bij de cliënt op locatie.

Voordelen van KMD hulpmiddelen:

  1. 1 softwarepakket voor alle spraakcomputers
  2. Snelle levering door spoedprocedure
  3. Aanpassing op maat voor individuele wensen
  4. Eigen support- en reparatieafdeling
  5. Advies en begeleiding vanaf de aanvraag tot aan de levering, maar ook daarna in gebruik en implementatie
  6. Calibratie
  7. Omgevingsbediening IR + bluetooth

Wil je meer weten, een afspraak maken of een demonstratie aanvragen? Neem contact op met één van de KMD-adviseurs.

Klein & Melgert Developments nv

‘t Holland 24
6921 GW Duiven

T: 0316-268021

F: 0316-281160

E: info@kmd.nl 

Heeft u een vraag? Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op

KMD gebruikt de door u ingevulde gegevens uitsluitend om uw vraag, verzoek, aanmelding te kunnen verwerken.
Wat is uw naam?
Invalid Input
Wat is uw e-mailadres?
Wat is uw vraag of opmerking?
Code klopt niet
Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring..
Invalid Input