Over KMD

Ontwikkelaar en leverancier van hulpmiddelen

Ieder mens heeft de behoefte om zich te verbinden met anderen. Daarom vinden wij dat iedereen zonder belemmeringen, zelfstandig en gelijkwaardig moet kunnen deelnemen aan de (online) maatschappij.

In opdracht van mensen met een functiebeperking en hun ouders, begeleiders of therapeuten ontwikkelen, leveren en monteren we hulpmiddelen voor communicatie, computer-, en omgevingsbediening. Onze totaaloplossingen, inclusief onderhoud en reparatie in eigen huis, sluiten naadloos aan bij wat cliënten willen en kunnen.

Wij hechten grote waarde aan het ontwikkelen van onze dienstverlening. Daarom werken we volgens de ISO 9001 norm. Zo zien we precies waar en hoe we de klanttevredenheid verder kunnen verbeteren.

Onze werkwijze wordt getoetst op alle onderdelen die bijdragen aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van onze klanten. Tijdens audits ontvangen we zelfs complimenten omdat onze werkwijze geheel in lijn is met de vereisten.

Meer weten over hoe we zelfstandigheid vergroten? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

MAAK EEN AFSPRAAK

 

KMD oogbediening ALS

KMD biedt oplossingen voor veel verschillende spraak- en functiebeperkingen. Ook voor mensen de diagnose ALS, PSMA of PLS kan KMD ondersteuning bieden als praten moeilijker wordt. Daarnaast heeft KMD software ontwikkeld die ouders, begeleiders en therapeuten in staat stelt om via een willekeurige PC hulpmiddelen te voorzien van op de gebruiker afgestemde scherminrichtingen.

Het KMD ALS concept

Daarom hebben we het ALS concept ontwikkeld voor mensen met ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), PSMA (progressieve spinale musculaire atrofie) en PLS (Primaire laterale sclerose). Het ALS concept is gebaseerd op het doelmatig inzetten van hulpmiddelen met een minimale belasting  voor je omgeving. Zo kun je beginnen met een 8 inch handzaam KMD hulpmiddel voor spraak. Bij achteruitgang van de handmotoriek kun je  kiezen voor een ander hulpmiddel, de 11 inch variant en bij uitvallen van de handfunctie kun je overstappen op KMD Oogbediening.

De software van alle drie hulpmiddelen is gelijk. Het bedienen, programmeren en onderhouden van het hulpmiddel blijft hetzelfde. Zo voorkomen we dat jij en je omgeving steeds nieuwe hulpmiddelen moeten leren kennen. Eventueel is je eigen stem - nadat  deze vooraf is opgenomen - te programmeren in de KMD spraakcomputers. Inhoud, geprogrammeerd in de handzame 8 inch variant, kan - inclusief spraak - eenvoudig worden overgezet naar een 11 inch variant en/of KMD Oogbediening. Zo kun je blijven communiceren met hetzelfde systeem; de inhoud en werking blijven hetzelfde. 

Wij zijn van mening dat maatwerk de beste manier is om hulpmiddelen in te zetten. Niet standaard een pakket verstrekken, maar op korte termijn een gedegen advies geven en snel leveren na goedkeuring. Door goede contacten met verzekeraars komt het regelmatig voor dat we binnen 5 werkdagen na goedkeuring met een spoedprocedure de spraakcomputer kunnen afleveren en je leren deze te gebruiken.

KMD ontwikkelt en produceert zelf. Daardoor zijn we in staat om snel te leveren en daarnaast een goede service te bieden op het gebied van support en reparatie. Opbouw op statief en elektrische of handrolstoelen verzorgen we in onze eigen werkplaats, nadat er een zorgvuldige passing is geweest bij de cliënt op locatie.

Voordelen van KMD hulpmiddelen:

  1. 1 softwarepakket voor alle spraakcomputers
  2. Snelle levering door spoedprocedure
  3. Aanpassing op maat voor individuele wensen
  4. Eigen support- en reparatieafdeling
  5. Advies en begeleiding vanaf de aanvraag tot aan de levering, maar ook daarna in gebruik en implementatie
  6. Calibratie
  7. Omgevingsbediening IR + bluetooth

Wil je meer weten, een afspraak maken of een demonstratie aanvragen? Neem contact op met één van de KMD-adviseurs.

Mensen met een functiebeperking kunnen vaak niet volwaardig deelnemen aan de maatschappij. De missie van KMD is om deze mensen te voorzien van passende hulpmiddelen die hen in staat stellen om zo goed mogelijk te functioneren. KMD staat hierbij voor kwaliteit en maatwerk. Om gegarandeerd hoogwaardige hulpmiddelen te kunnen leveren ontwikkelt KMD deze zelf, in plaats van deze in te kopen. Innovatie staat daarom hoog in het vaandel van KMD.

Klein & Melgert Developments nv

‘t Holland 24
6921 GW Duiven

T: 0316-268021

F: 0316-281160

E: info@kmd.nl 

Heeft u een vraag? Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op

KMD gebruikt de door u ingevulde gegevens uitsluitend om uw vraag, verzoek, aanmelding te kunnen verwerken.
Wat is uw naam?
Invalid Input
Wat is uw e-mailadres?
Wat is uw vraag of opmerking?
Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring..
Invalid Input